Kiikaritähtäimen Valinta
Kiikaritähtäimen Huolto
Kiikaritähtäimen Asentaminen
Meopta Meostar Kiikaritähtäimet

Meopta Meostar Kiikaritähtäimet

Meopta Meostar on Tshekkiläisen Meoptan valmistama kiikaritähtäin. Meopta, alkuperäiseltä nimeltään Optikotechna, on valmistanut erilaisia optisia laitteita ja -linssejä jo vuodesta 1933.

Meoptalla on vankka osaaminen optistenlaitteiden valmistamisesta paitsi harrastuspuolen kiikareihin ja kiikaritähtäimiin, myös sotilas- sekä laboratoriokäyttöön.

Meostar -sarjan kiikaritähtäimet ovatkin vuosien kehitystyön tuloksia. Ne ovat vallanneet tilaa metsästäjien kivääreistä ympäri Eurooppaa omaa luokkaansa olevan hinta/laatusuhteensa ansiosta.

Meostar -sarjaan kuuluu tällä hetkellä R1 ja R2 sarjat. Kummastakin mallisarjasta löytyy kiikaritähtäimiä moneen eri käyttötarkoitukseen. R2 -sarjan kiikaritähtäimet ovat Meoptan lippulaivamalleja eikä R1 ja R2 -sarjan kiikaritähtäimiä voi suoranaisesti verrata toisiinsa.

R1 -sarjan kiikarit puolestaan jaotellaan vielä kahteen sarjaan. R1, jossa ristikko ensimmäisellä kuvatasolla ja R1R, jossa ristikko on toisella kuvatasolla, muuten mallit ovat identtisiä.

Meopta Meostar R2 2-12×50 RD valittiin parhaaksi kiikaritähtäimeksi Ranskassa vuonna 2015.  Palkinnon antoi suosittu Ranskalainen metsästyslehti Connaissance de la Chasse (~Metsästyksen Taito).

Meopta Meostar Ominaisuudet

Meopta Meostar R2 2-12x50 RD
Meopta Meostar R2 2-12×50 RD kiikaritähtäin.

Sekä R1, että R2 mallisarjat omaavat seuraavat ominaisuudet, muutamaa eroavaisuutta lukuunottamatta:

MeoBright 5501 (R1-mallit): Patentoitu Ioni-avusteinen linssin monipäällyste, joka on lisätty kaikkiin ilman kanssa kosketuksissa oleviin linsseihin. Päällysteellä saavutetaan alan paras 99,8% linssikohtainen valonläpäisyvyys. Mallista riippuen R1 kiikaritähtäinten kokonaisvalonläpäisyys on 92-95%.

MeoLux (R2-mallit): MeoLux pinnoite linsseillä takaa koko kiikaritähtäimelle 95% kokonaisvalonläpäisyyden. Näet kirkkaammin kauemmas, joten saat tarkempia laukauksia pidemmälle matkalle.

MeoDrop (R2-mallit): MeoDrop on Meoptan oma hydrofobinen linssipäällyste, joka on suunniteltu hylkimään vettä, rasvaa, sormenjälkiä ja muita linssien pinnalle tulevia epäpuhtauksia, pitäen näkymän kirkkaana. MeoDrop on lisätty kiikaritähtäimen kaikkiin ulkoisiin linssin pintoihin, se hylkii vettä niin, että sade ja kosteus muodostavat pisaran ja yksinkertaisesti rullaavat linssin pintaa pitkin pois linssiltä. MeoDrop-päällystetyt linssiin voidaan helposti puhdistaa ilman pisaroiden kuivumajälkiä.

MeoShidel: Ionivälitteinen linssipäällyste, joka suojaa ulkoisia linssipintoja kulumiselta äärimmäisissäkin olosuhteissa. Täyttää sotilaskäytön tekniset vaatimukset kestävyyden ja pinnan kovuuden suhteen.

MeoTrack II: Helposti ja tarkasti sormilla säädettävät säätöruuvit selvästi kuuluvilla ”naksauksilla”. Säätöruuvit ovat nopeasti säädettävissä ja säätdot ovat helposti toistettavissa.

Vesi- ja Sumutiivis: Typellä puhdistettu ja umpioitu kiikaritähtäin. Kestää säässä, kuin säässä, myös upotuksen veteen.

RD Valaistu Punapistetähtäin: RD-mallimerkinnän kiikaritähtäimissä on erittäin tarkka valaistu punapistetähtäin. Tähtäintä omaa 7 kirkkausasentoa sekä väliasentoja. RD-valaistus tarjoaa täsmällisen kohdemäärityksen jokaisessa tilanteessa. Kaikki Meostar R2 kiikaritähtäimet omaavat punapistetähtäimen.

Erector Järjestelmä: Meoptan kehittämä Erector järjestelmän ansiosta kiikaritähtäimen asetukset pysyvät kohdillaan isommankin kiivärin rekyylin jäljiltä.

Kaiverrettu Lasiristikko: Ensimmäisessä ja toisessa tasolla käytössäoleva ristikko mahdollistaa poikkeuksellisen tarkan tähtäykseen maaliin.

MeoQuick: Mahdollistaa erittäin nopean ja tarkan kohdennuksen maaliin. Laaja kohdistusalue varmistaa tarkan kuvan maalista.

Meopta Meostar Mallimerkinnät

Osassa Meopta Meostar kiikarikivääreiden mallimerkintöjä on joko RD tai RGD tai RD/MD kirjainyhdistelmät. Nämä mystiset kirjaimet tarkoittavat seuraavia asioita:

RD: Malleissa on ristikon valaistus. Tämä on vakiona kaikissa Meostar R2 malleissa.

RGD: Malleissa on mahdollista vaihtaa punaisen ja vihreän kohdemerkin välillä.

RD/MD: Malleissa on Zeiss kiinnityskisko sekä ristikon valaistus.

Tutustu Sissoksen Kiikaritähtäin -valikoimaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liity Sissoksen Jahtiporukkaan

Lisää hyödyllistä tietoa ja tarjouksia kätevästi sähköpostiisi.