Kiikaritähtäimen Valinta
Kiikaritähtäimen Huolto
Kiikaritähtäimen Asentaminen

Kategoria: Punapistetähtäin

Punapistetähtäin

Punapistetähtäin on eräänlainen kiikaritähtäin, joka heijastaa tähtäimeen LED-valon avulla punaisen pisteen (lasertähtäimet käyttävät punaista laseria). Punapistetähtäin ei kiikaritähtäimestä poiketen suurenna kohdetta silmälle, vaan ”merkitsee” kohteen punaisella valolla.

Lasertähtäin puolestaan on monille varmasti tuttu elokuvista ja sitä käytetään oikeassakin elämässä sekä armeija- että poliisikäytössä, mutta myös metsästyksessä ja rata-ammunnoissa. Lasertähtäimestä poiketen, punapistetähtäin ei kuitenkaan näy paljaalla silmällä kohteessa itsessään.

Punapistetähtäimen suurin etu tavalliseen kiikaritähtäimeen verrattuna on, että huolimatta tähtääjän silmän sijainnista kiikariin nähden, on punapiste aina oikeassa kohdassa.

Tutustu Sissoksen Punapistetähtäin -valikoimaan!

Punapistetähtäimet

Punapistetähtäimet

Punapistetähtäimet ovat lyhyiden etäisyyksien ja nopeiden tilanteiden erikoistyökaluja. Kevyet punapistetähtäimet ovat erittäin suosittuja ajojahdeissa, sotilas- ja reserviläisaseissa sekä koiramiesten keskuudessa. Nämä tähtäimet mahdollistavat ampumisen molemmat silmät auki ja tähtääminen on todella nopeaa. Laajan näkökentän ansiosta ampuja saa hyvin nopeasti kokonaisvaltaisen tilannekuvan maalialueen tapahtumista.

Punapistetähtäin Aimpoint Micro H-2 2Moa
Punapistetähtäin Aimpoint Micro H-2 2Moa

Punapistetähtäin on erinomainen valinta silloin, kun ampumaetäisyydet ovat useimmin alle 100m. Punapistetähtäimiä käytetään nykyisin myös haulikoissa ja pistooleissa. Haulikko- ja pistoolikäytössä olevissa punapisteissä on usein jonkin verran isompi piste kuin kiväärikäytössä olevissa, yleensä noin 4-8 MOA ja kivääreissä 2-4 MOA. Yksi MOA peittää sadan metrin päästä noin 3cm, eli 2 MOA:n piste jättää taakseen 6cm, 4 MOA:n 12cm ja 8 MOA:n 24cm. Tarkkuusammuntaan punapistetähtäimet eivät siis sovellu, vaan ne ovat parhaimmillaan juuri nopeassa ammunnassa. Punapistetähtäimet ovat viimeaikoina yleistyneet myös ilmakivääri ja -pistoolikäytössä.

Laser-tähtäimet

Laser-tähtäin heijastaa maaliin pienen laser pisteen, laser-tähtäimet kiinnitetään useimmiten aseen alla, tai sivussa sijaitsevaan weaver-, tai picatinny-kiskoon. Laser on harvoin käytössä aseen pääasiallisena tähtäimenä, sillä pieni piste ei näy paljaalla silmällä kovinkaan kaukaa. Avotähtäimiä tai punapistetähtäintä îtukevanaî tähtäimenä laser on kuitenkin omiaan. Se mahdollistaa suht tarkan ja nopean ampumisen, vaikkei tähtääminen perinteisillä îraudoillaî tai punapisteellä luonnollisesta asennosta onnistuisi. Laser-tähtäimet ovat omiaan erityisesti pistooleissa ja karbiineissa, ja ne ovat erityisen suosittuja mm. luolametsästäjien, pistooliampujien ja sotilaitten keskuudessa.

Lasertähtäin Swiss Arms Micro
Lasertähtäin Swiss Arms Micro

Tutustu Sissoksen Punapistetähtäin -valikoimaan!

Liity Sissoksen Jahtiporukkaan

Lisää hyödyllistä tietoa ja tarjouksia kätevästi sähköpostiisi.