Kiikaritähtäimen Valinta
Kiikaritähtäimen Huolto
Kiikaritähtäimen Asentaminen
Kiikaritähtäimen Asentaminen

Kiikaritähtäimen Asentaminen

Kiikaritähtäimen asentaminen ei ole erityisen vaikeaa ja se onnistuu helposti myös kotioloissa, tässä kuitenkin muutama vinkki joiden avulla onnistut varmasti!

Tärkeintä on, että käytät sopivan kokoisia työkaluja (avaimet tulevat yleensä jalkojen tai kiikarin mukana) ja muistat, että vanha sanonta: ”missä järki loppuu, siinä voima alkaa” ei päde kiikaritähtäimen asentamisen suhteen. Varmista jokaisen työvaiheen jälkeen että teit edellisen kunnolla. Noudata aina valmistajan antamia suosituksia ja ohjeita!

Kiikaritähtäimen Asentaminen

Kiikaritähtäimen Asentaminen

Kiikaritähtäimen Asentaminen

Kesto: 15 minutes

Varmista Yhteensopivuus

Varmista kiikarin, jalkojen ja aseen yhteensopivuus. Jos olet yhtään epävarma, käänny ammattilaisen puoleen. (Eri aseissa on erilaisia kiskoja, kiikareissa eri paksuisia runkoputkia ja jalkojen korkeuden tulisi olla kyseiselle kiikari/ase-yhdistelmälle juuri sopiva.)

Puhdista

Puhdista osat rasvasta, liasta, ruostetäplistä yms.

Sovita Kiikarinjalat

Sovita jalkoja kiskolle ja varmista rekyylivastimen oikea pituus (tärkeintä on että rekyylivastin ei ”kanna” jalkaa, vaan uppoaa reikään/uraan sopivalle syvyydelle). Yleensä takajalassa, joissakin tapauksissa myös etummaisessa (tai yksiosaisen jalan takaosassa) on rekyylivastin, yleensä säädettävä ”ruuvi tai pultti” joka uppoaa kiskossa olevaan reikään tai uraan ja estää kiikaria liukumasta rekyylin vaikutuksesta.

Kaksiosaiset Kiikarinjalat

Jos jalat ovat kaksiosaista mallia (esim. Optilock) kokoa ne, varmista että renkaat tulevat ala-osaan nähden suoraan ja riittävälle tiukkuudelle (normaalilla kuusiokoloavaimella suhteellisen tiukkaan, älä kuitenkaan kiristä liikaa). Varmista että kokoat jalat valmistajan antamien ohjeiden ja -suositusten mukaan.

Irroita Yläkappaleet

Voit nyt irrottaa renkaiden yläkappaleet, ja laittaa ne sivuun (älä vaihda näitä keskenään, vaan muista kumpi kuuluu kumpaan jalkaan).

Asenna Jalat Kiskoon

Voit asentaa jalat kiskoon. Löystytä jalan kiristyskappaletta riittävästi, jotta saat jalat liu`utettua kiskolle ja varmista, että takimmaisessa jalassa oleva rekyylivastin uppoaa oikeaan reikään/uraan. Sovita kiikarin kanssa jaloille sopivat paikat ja kiristä ne paikalleen käyttäen kohtuullisesti voimaa.

Aseta Sisärengas

Jos renkaissa on erillinen sisempi rengas (esim. Optilock muoviholkki), aseta ne kiikarin runkoputken ympärille.

Laske Kiikari Jaloille

Laske kiikari jaloille, varmista että mahdolliset holkit ovat renkaiden ja runkoputken välissä, ja että holkkien saumakohdat tulevat keskenään samalle tasolle (optilock vaakasuoraan). Varmista kiikarin silmämääräinen suoruus ja sopiva silmäetäisyys.

Aseta Ylärenkaat Paikoilleen

Laske renkaiden yläkappaleet kiikarin päälle, varmista että renkaiden ylä-, ja alakappaleiden väliset raot ovat suhteessa keskenään ja kiristele pultit sormin siten, että kiikari liukuu jaloilla juuri ja juuri (kiristä pultit ristiin).

Varmista Ristikon Suoruus

Varmista ristikon suoruus ja sopiva silmäetäisyys (metsästys- tai harraste-aseessa yleensä riittää että ristikko on silmämääräisesti suora). Nostele asetta ja tähtäile kiikarin läpi muutamia kertoja varmistaaksesi sopiva silmäetäisyys.

Kiristä Pultit

Kiristä renkaiden pultit ristiin, renkaiden ylä- ja alaosan väliin jäävän raon tulee olla identtinen molemmin puolin. Kiristä pultit tiukkaan, älä kuitenkaan käytä tarpeetonta voimaa.

Onneksi olkoon! Kiikaritähtäimen asentaminen ei ollutkaan niin vaikeaa, eihän? 🙂 Varmista kaikkien pulttien kireys noin 15 laukauksen jälkeen (erityisen tärkeää ilmakivääreissä!) ja tämänkin jälkeen muutaman kerran kaudessa. Muista myös huoltaa kiikaritähtäimesi tasaisin väliajoin.

Tutustu Sissoksen Kiikaritähtäin -valikoimaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liity Sissoksen Jahtiporukkaan

Lisää hyödyllistä tietoa ja tarjouksia kätevästi sähköpostiisi.