Kiikaritähtäimen Valinta
Kiikaritähtäimen Huolto
Kiikaritähtäimen Asentaminen

Kategoria: Huolto

Tikan tuunaus

Tikan tuunaus

Tikka T3 ja T3x ovat yksiä helpoimmin varusteltavissa olevia kivääreistä joita markkinoilta löytyy. Jo yli miljoonan kappaleen valmistusmäärä takaa laajan tarvikevalikoiman ja uudempaan T3X:ään saa kahvoja, poskipakkoja ja tukin levennyspaloja suoraan Sakon tehtaaltakin.

Jätetään tästä jutusta kiikaritähtäimen ja vaimentimen kaltaiset ”itsestäänselvyydet” pois ja keskitytään tukkeihin ja muihin pieniin lisävarusteisiin:

GRS Berserk tukki (saatavilla myös CTR malliin)

GRSBerserk

Berserk on GRS:n edullisin tukkimalli jonka mahtavan ergonomian ja kattavien säätöjen ansiosta kivääri muuttuu aivan toiseksi!

https://www.sissos.fi/metsastys/grs-berserk-tukki-tikka-t3x-musta/p/7072171030011/

GRS Bifrost tukki (saatavilla myös CTR malliin)

GRSBifrost tukkiTikkaT3xMusta 7072171041352 945169e58c1b885db4526d0c6ae611a1 1

Muotoilultaan hyvin lähellä Berserkiä, mutta oikeastaan kaikin puolin hiukan parempi. Tukkia löytyy eri väreissä ja myös vasenkätisinä versioina

https://www.sissos.fi/metsastys/grs-bifrost-tukki-tikka-t3x-musta-sopii-myos-t3/p/7072171041352/

GRS Warg tukki (saatavilla myös CTR malliin)

GRSWargtukkiTikkaT3xmusta GRSwargT3x fc309aed017dd15e080c2e37ea6ba599 1

Warg on erityisesti pitkän matkan ampujien tarpeisiin suunniteltu tukkimalli!

https://www.sissos.fi/metsastys/grs-warg-tukki-tikka-t3x-musta-sopii-myos-tikka-t3-malliin/p/7072171046074/

Poskipakka Tikka T3 tai T3x synteettiseen tukkiin

Korkeampi poskipakka parantaa ampumaergonomiaa, kun käytössä on ”kytiskiikari” keskikorkeilla, tai korkeilla kiikarinjaloilla.

https://www.sissos.fi/metsastys/poskipakka-tikka-t3x/p/S585T391/

Tikka T3x etutukin levennyspala (saatavilla eri väreissä)

Levennyspala on erinomainen lisävaruste suurikätisetiselle metsästäjälle, tai jos ammut paljon tuelta.

https://www.sissos.fi/metsastys/tikka-t3x-etutukin-levennyspala-black/p/S54067681/

Vertikaalinen pistoolikahva Tikka T3x (saatavilla eri väreissä)

Jyrkempi pistoolikahva muuttaa aseen ergonomiaa – useimpien mielestä parempaan suuntaan.

https://www.sissos.fi/metsastys/tikka-t3x-pistoolikahva-vertikaali-valkoinen-logo-black/p/S54067116/

Herkistinkoneisto Tikka T3/T3x

HerkistinkoneistoTikkaT1xT3xT3oikeakatinen 6438053087053 0341a6f6e8f84704cb46de038336db3a 1

Herkistinkoneisto pystytään jälkiasentamaan jo olemassa olevaan kivääriisi! Ole meihin yhteydessä, niin sovitaan aikataulusta ja tarkemmista yksityiskohdista!

https://www.sissos.fi/metsastys/herkistinkoneisto-tikka-t1x–t3x–t3-oikeakatinen-sopii-myos-sako-quad/p/6438053087053/

Osuma Liipasimen levennin

OsumaLiipaisinlevennin8mm 202873449501 14523daba0bc861fab9608468ad9efde 2

Liipasimen levennin voi äkkiseltään kuulostaa turhakkeelta, mutta lisääntyneen pinta-alan ansiosta se saa lauakaisuvastuksen tuntumaan kevyemmeltä, kuin se onkaan!

https://www.sissos.fi/metsastys/osuma-liipaisinlevennin-8mm/p/202873449501/

Lukonkammen kuulakumi

Tikkalatauskammenmuovinuppi 6438328507668 95f4ad2e3bf168e03728e4915f56b36e 1

Lukon kampeen liitettävä kumipallo tekee lataamisesta helppoa ja sulavaa hanskatkin kädessä! Erinomainen lisä ainakin ajojahtikivääriin!

https://www.sissos.fi/metsastys/tikka-lukonkammen-kuulakumi-musta/p/6438328507668/

Kiikaritähtäimen Huolto

Kiikaritähtäimen Huolto

Kiikaritähtäimen huolto on yleensä yksinkertaisesti tähtäimen kuivaaminen ja puhdistaminen käytön jälkeen. Kiikaritähtäimen linssejä saa puhdistaa vain linssien puhdistamiseen tarkoitetulla mikrokuituliinalla, esimerkiksi talouspaperi saattaa vahingoittaa linssien herkkää pinnoitetta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kiikaritähtäin on äärimmäisen monimutkainen laite. Etenkin korkealaatuisimpien kiikaritähtäin valmistajien, kuten Burris, Meopta, Zeiss tai Swarowski, yhdistävät teräväpiirtotarkkuuden omaavia monitasoisia linssejä. Tällaiset linssit pystyvät tarjoamaan optimaalisen valonsiirron sekä vertaansa vailla olevan visuaalisen selkeyden, joka tekee näistä kiikaritähtäimistä välttämättömiä tarkkusammunnassa.

Lue myös kiikaritähtäimen valintoppaamme.

Miksi Kiikaritähtäimen Huolto Säännöllisesti Kannattaa?

Tarkkojen laukausten saamiseksi, on oikeanlainen ampumatekniikka pakko hallita. Se ei kuitenkaan riitä, jos kivääriä ei ole huollettu kunnolla. Ajanmyötä kiikaritähtäimeen ja etenkin linsseihin kertyy likaa, pölyä ja jopa tahroja. Etenkin hämärässä, kuten iltaisin ja aamuisin, huonosti huolletun kiikaritähtäimen liasta heikentynyt valonläpäisyteho hankaloittaa tähtäämistä. Kirkkaalla päivänpaisteella lika ja pöly puolestaan luovat kiikaritähtäimeen ylimääräisiä heijjasteita, jotka häiritsevät tarkan osuman saamista. Tämä tapahtuu etenkin tähdättäessä kohti suoraa auringonvaloa. Kiikaritähtäimen huolto on siis ensisijaisen tärkeää, jotta ampuminen on mielekästä ja laukauksen onnistuneita. Olitpa sitten metsällä tai radalla. Kiikaritähtäimen huolto säännöllisesti auttaa siis paitsi tarkkoihin laukauksiin, se myös pidentää kiikaritähtäimen käyttöikää. Samalla suojataan kiikaritähtäimen sisältämää optiikkaa vaurioilta.

Kiikaritähtäimen Huoltoprosessi Kohta Kohdalta

Kiikaritähtäimen huolto kannattaa aina suorittaa käyttämällä kiikaritähtäimen puhdistussarjaa, joista löytyy liina, harja, puhdistusaine yms. kiikaritähtäimen huollossa tarvittava. Mukana tuleva liina ja harja ovat juuri tähän tarkoitukseen valmistettuja, joten ne eivät naarmuta kiikaritähtäimen linssien pintaa.

Kiikaritähtäimen Huolto

Total Time: 10 minutes

Pyyhi pölyt linsseistä

Aloita kiikaritähtäimen huolto harjaamalla tähtäimen linssit pölystä. Muista käyttää pehmeäharjaksista harjaa, jottei linssi naarmuunnu. Varmista myös, ettei harjassa ole öljyä tai rasvaa, jotka tarttuvat helposti linsseihin sumentaen ne.

Putsaa Sormenjäljet

Pyyhi seuraavaksi sormenjänljet ja pienemmät liat linsseistä mikrokuituliinalla. On tärkeää käytää pehmeää, paksua ja kemikalivapaata mikrokuituliinaa. Näin linssin pinta ei rasvoitu eikä naarmuunnu. Älä käytä talouspaperia äläkä puuvillaliinoja, ne voivat naarmuttaa linssiä ja levittävät rasvatahrat linssin pinnalle.

Puhdista vaikeimmat tahrat

Hankaliin ja itsepäisiin tahroihin, voidaan käyttää kiikaritähtäimen linssin pessun tarkoitettua puhdistusainetta. Tällaisia pelkällä puhdistusliinalla irtoamattomia tahroja ovat usein mm. kuivuneet vesipisarat ja siitepöly.

Aloita vaikeiden tahrojen puhdistus kaatamalla/suihkuttamalla puhdistusainetta mikrokuituliinalle. Pyyhi linssiä pyörein liikkein aloittaen linssin keskeltä ja siirtyen kohti reunoja. Näin saat hankalimmat ja pinttyneimmät tahrat pois linssin pinnalta.Pyyhi linssi välittömästi putsauksen jälkeen kuivalla mikrokuituliinalla. Näin linssin pinnalle ei jää jäämiä puhdistusaineesta. Jatka kuivausta, kunnes linssin pinta on täysin puhdas ja kiiltävä.

Valittaessa kiikaritähtäimen linssin puhdistusainetta, joka ei kuivu heti. Liian nopeasti kuivuvat puhdistusaineet jättävät jäämiä ja pisaroita linssin pintaan, ennen kuin niitä ehtii kuivata pois. Näin olleen koko puhdistustoimenpide on ollut turha. Muistathan myös, että kiikaritähtäimellistä asetta puhdistettaessa on oltava erityisen tarkka, ettei aseöljyä pääse kiikaritähtäimeen. Aseöljy tuhoaa tähtäimen tiivisteet ja tähtäimen sisällä oleva typpi pääsee vuotamaan ulos. Kiikaritähtäimen typpi puolestaan estää linssien huuruuntumisen.

Tutustu Sissoksen Kiikaritähtäin -valikoimaan!

Liity Sissoksen Jahtiporukkaan

Lisää hyödyllistä tietoa ja tarjouksia kätevästi sähköpostiisi.