Kiikaritähtäimen Valinta
Kiikaritähtäimen Huolto
Kiikaritähtäimen Asentaminen
Bushnell Kiikaritähtäimet

Bushnell Kiikaritähtäimet

Bushnell kiikaritähtäimet ovat olleet monen Amerikkalaisen metsästäjän valinta jo yli 65-vuoden ajan. Yritys valmistaa metsästykseen tarkoitettujen kiikaritähtäimien lisäksi myös armeija käyttöön tarkoitettuja taktisia kiikaritähtäimiä. Muihin yrityksen tuoteryhmiin kuuluvat kiikarit, punapistetähtäimet, etäisyysmittarit, riistakamerat sekä ratakiikarit. Saman yrityksen valmistamia ovat nykyään myös Bollé ja Serengeti aurinkolasit.

Kaikkea yrityksen tuotekehitystä sekä tuotteiden valmistusta ohjaa vankka halu luoda niin hyviä optisia tuotteita, kuin vain mahdollista. Korkea laatu, luotettavuus ja kilpailukykyinen hinta.

Yritys sponsoroi myös useita Amerikkalaisia ampumaurheilijoita sekä metsästäjiä, joista ehkä tunnetuin on rokkari Ted Nugent.

Nimensä yritys on saanut perustajansa David P. Bushnell:n mukaan. Yritys sai alkunsa vuonna 1948, kun perustaja palasi Kaliforniaan häämatkaltaan Japanista mukanaan kaksi laatikollista kiikareita, jotka hän myi postimyyntinä.

Yrityksen alkuperäisenä toimintaideana oli myydä erittäin tarkkoja kiikareita ensimmäisenä keskiluokkaisille Amerikkalaisille. Tämä oli mahdollista, kun Amerikassa patentoitujen piirrustusten pohjalta alettiin valmistaa Hong Kongissa, Taiwanissa ja Japanissa. Myöhemmin alettiin valmistamaan samalla kaavalla myös kiikaritähtäimiä sekä ratakiikareita.

Bushnell Kiikaritähtäimet: Mallit

Bushnell Kiikaritähtäimet

Bushnell valmistaa useita eri kiikaritähtäin mallisarjoja, mutta Suomessa suosituimpia ovat Banner ja Trophy -sarjan kiikaritähtäimet. Trophy -sarja jaetaan vielä erikseen Trophy ja Trophy Xtreme -sarjoihin, joista Xtreme on hieman kalliimpi. Suurimpana erona Trophy Xtreme:n omaava Rainguard® HD vettä hylkivä päällyste, joka auttaa pitämään kiikaritähtäimen puhtaana.

Yleisesti yrityksen tuotteet ovat keskihintaisia kiikaritähtäimiä. Huokeimmat mallit maksavat muutaman satasen ja kalleimmat noin tuhat euroa.

Bushnell Banner Kiikaritähtäin

Bushnell Banner Kiikaritähtäimet

Kaikki kolme tässä esiteltävää kiikaritähtäin mallisarjaa omaavat vedenkestävän ulkokuoren, monipinnoitteiset optiikat sekä typpeen perustuvan huurtumisen eston.

Banner -sarjan kiikarit ovat 1″ eli 2,54cm paksuisia. Lisäksi niiden moni tasoinen pinnoite varmistavat kirkaan näkymän myös aamu- ja iltahämärässä.

Banner -sarjaa on saatavilla aina 1-x32 suurennoksesta 6-24×40 suurennokseen.

Bushnell Trophy Kiikaritähtäin

Bushnell Trophy Kiikaritähtäimet

Trophy -sarja sisältää kaikki samat ominaisuudet, kuin Banner -sarjakin, mutta omaa lisäksi myös sivuparallaksi korjauksen.

Trophy sarjaa on saatavilla aina 1.75–4×32 suurennoksesta 6–18×50 suurennokseen saakka.

Bushnell Trophy Extreme Kiikaritähtäin

Bushnell Trophy Exreme Kiikaritähtäimet

Trophy Extreme on edellisestä kahdesta kiikaritähtäimestä poiketen 30mm paksuinen (edelliset kaksi ovat 254mm paksuisia).

Lisäksi Trophy Extreme omaa Rainguard® HD vettähylkivän pinnoitteen, joka auttaa pitämään tähtäimen puhtaana.

Trophy Extreme sarjan kiikaritähtäimiä on saatavilla 2.5–10×44 suurennoksesta 2.5–15×50 suurennokseen saakka.

Tutustu Sissoksen Bushnell -valikoimaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liity Sissoksen Jahtiporukkaan

Lisää hyödyllistä tietoa ja tarjouksia kätevästi sähköpostiisi.